ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Sakal Görmek

SAKAL
Rüyada sakal görmek,  genellikle iyiye yorumlanır.
Erkeğin sakal görmesi,  mal-mülk ve saygınlık elde edeceğine işaretle yorumlanır. Sakal gören bir adamın rüyâsı erkek için zenginlik ve şereftir. Yani, rüyada görülen sakal erkek için hem zenginlik hem de şerefe işarettir.
Rüyasında sakalının uzamış ve karnına kadar indiğini görmek,  mal ve şöhret kazanılacağına, mal-mülk,  zenginlik ve şan şöhret,  saygınlık hepsi birlikte geleceğine ve olacağına işaretle tabir olunur.
Rüyasında sakalının gereğinden fazla uzadığını görmek,  rüyayı gören kimsenin borcunun olduğuna,  üzüntü ve kederinin olduğuna,  işaretle tabir olunur.
Rüyasında sakalının çok uzamış,  hatta yere düşmüş olduğunu görmek, sakal sahibinin ölmesine, öleceğine işâretle tabir edilir.  Bazı tabircilere göre ise, rüyada sakalının uzadığını ve sakalının çok sık ve gür olduğunu gören kimsenin ömrü uzar ve malı çoğalır şeklinde yorumlanır demişlerdir.
Rüyasında henüz buluğ çağına girmemiş olan bir çocuk kendisinin sakallı olduğunu görse,  bu çocuk buluğ çağına ulaşmadan ölür veya öleceğine işaretle tabir olunur.
(Not:Bu yorumlar Nablusi'nin yorumlarına göredir.)