ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Alim Görmek

Bir kimse rüyasında kendisini alim bir kişi olmuş olduğunu görse, bu rüyası, onun itibar ve saygınlığının artacağına işâret eder şeklinde yorumlanır.
Cafer i Sadık(R.A.)'ın yorumuna göre, rüyâsında alim görmek dört şekilde yorumlanır:
1. Kadir ve kıymete ermeye yorumlanır.
2. İnsanlar arasında itibar sahibi olmaya yorumlanır.
3. Makam ve mertebeye ulaşmaya yorumlanır
4. Adalete ermeye, adaletli olmaya yorumlanır.
Rüyasında bir âlimin elini öptüğünü görmek, onun ilmin den faydalanmaya işaret olarak yorumlanır.
Rüyasında bir âlimin kendisine iltifat ettiğini ve güleryüzlü karşladığını gören kimse, yüksek şerefe, rütbe ve mertebeye erer şeklinde yorumlanır.
Rüyâda görülen âlim peygamberlerin yolundan gitmeye de işâret eder. Çünkü âlimler (ilim erbabı), peygamberlerin varisleri olduğunu bildiren hadis anlamında rüyâ, peygamberlerin sünnetine tabi olmaya, onların yolundan gitmeye işâret olarak yorumlanır.
İmâm-1 Nablûsî'ye göre:
Alimler, ilim meclisleri ve ders görme rüyaları görmek, büyük hayra işâretle yorumlanır.
Bir kimse rüyasında bir âlimin kendisine bir şeyler verdiğini görse, bu onun, dünyâ ve âhirette büyük bir hayra ereceğine işarettir. Aynı zamanda büyük bir itibar ve yüksek bir mertebeye kavuşur şeklinde yorumlanır. Bir kimse rüyâsında kendisinin âlim olup da, insanlara elini öptürdüğünü görmesi, onlar için hayırlı ve yararlı olacağına, halka hayırda bulunacağına işâret eder.
Rüyasında bir âlimin dersle meşgul olduğunu, ders yaptığını görmek, ülemânın (alimlerin) ve dindâr insanların çoğalacağına işaret eder şeklinde yorumlanır.
Rüyasında kendisinin bir alimden ders aldığını görmek, âlimlerin ilminden feyizlenmeye, aydınlanmaya ve onların bilgilerinden yararlanmaya işâret olarak yorumlanır.
Rüyâsında alim kişinin kendisini öptüğünü görmek, itibar ve saygınlığa kavuşur, makam ve mertebeye erer şeklinde yorumlanır. Bir kimse rüyasında alim kuyafeti(giysisi) giyip gezdiğini gezindiğini görse, eğer buna lâyık ve ehil değilse, bu rüyâsı onun riyâkar biri olduğuna ve halkı aldatacağına işaret eder.
Rüyâsında kendisinin bir âlim tarafından dâvet edildiğini görmek, devlet hizmetine gireceğine işâret eder.
Rüyasında tandığı bir alimin yüksek bir yerden düştüğünü görmek, o âlimin saygınlığını kaybedeceğine ve itibardan düşeceğine işaret olarak yorumlanır.
Rüyâsında tanımadığı, bilmediği bir âlimin yüksek bir yerden düştüğünü görmek, o yerde ilme değer verilmediğine ve verilmeyeceğine işâret olarak yorumlanır.