ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Kan Görmek

Rüyâda kan görmek,  duruma göre değişik şekilde yorumlanır.  Bazen mal,  evlad,  emlak sahibi olacağınıza işârettir.
Rüyâda az bir kan görmek,  az bir iyilik ve az bir menfaate işaretle yorumlanır.
Çok kan görmek,  çok mal ve çok menfaat elde etmeye işâretle tabir olunur.  Rüyada hayvandan kan çıktığını görmek,  hükümete itaatsizlik ile yorumlanır.  Burundan kan geldiğini görmek,  mal ve menfaat ile tabir olunur.
Bazen de burundan kan çıktığını görmek,  zararla veya elden mal çıkacağına işâretle yorumlanır.
Bazen de burundan çıkan kanın elbiseye bulaştığını görmek,  mal ve servet sahibi olacağınıza işâretle yorumlanır.
Bir yara olmadan bedenden çıkan kan,  rüşvet ile haram mal elde edeceğinize veya zarar edeceğinize yorumlanır.  Bir yaranızdan kan çıktığını görmek,  keder ve sıkıntıdan kurtulacağınıza işâretle tabir olunur.
Gözünüzden kan çıktığını görmek,  üzüntü,  keder ve ayrılığa işaretle yorumlanır.
Rüyada vücudundan,  cilt ve derisinden kan aktığını görmek,  sağlık ve sıhhatle,  selâmetle tabir olunur.
Rüyada kan aldırdığını görmek,  hastalıktan kurtuluşa ve şifa bulmaya işâretle yorumlanır.
Rüyada adet kanı görmek,  bekâr için kocaya vuracağına yani evleneceğine işâret,  hamile olan kadın için düşük yapacağına işaret,  âdetten kesilmiş ihtiyar kadın için de hastalanacağına işâretle tabir olunur.
Ünlü yorumcu Câfer-i Sadık'a göre:
Rüyâda görülen insan kanı,  paraya ve mala da işârettir şeklinde yorumlanır.  Bu na göre,  bir kimse,  rüyâsında kendi vücudundan kan çıktığını veya kan aktığını görse,  rüyâyı gören kimse,  vücüdundan akan kan miktarınca,  malından veya parasından zarar eder,  elinden mal veya para çıkar,  şeklinde tabir olunur.
Bir kimse,  rüyâsında arka kemiklerinden veya sırtından kan çıktığını veya kan aktığını görse,  bu onun günahlarının affedileceğine ve günahlarından kurtulup temizleneceğine işaretle yorumlanır.
Eğer arkasından çıkan veya akan bu kanın vücuduna bulaşmış olduğunu görürse,  bu onun malına veya parasına karışan haram mal ve paranın elin den gideceğine işârettir.
Bir kimse,  rüyâsında kan içtiğini veya içiyormuş olduğunu görse,  bu onun kazancında haram vardır.  O kazancına haram mal ve haram para karıştırmış olduğuna veya adının dedikoduya karışacağına işaretle yorumlanır.
Bir kimse,  rüyâsında kendisine şiddetle vurulma sonucu bir yerinden kan aktığını görse,  bu onun bol bir rızka ve bereketli bir kazanca kavuşacağına işâretle yorumlanır yatakta yatmakta olan hasta bir kimse,  rüyâsında kendisine şiddetli vurulma sonucu,  bir yerinden kan aktığını görse (hastanın)  ölümüne (öleceğine) işaretle yorumlanır.
Bir kimse,  rüyasında kendisinden çıkan (akan)  kanın şişeye konduğunu ve şişenin de kırıldığını görse,  bu görülen rüyâ,  onun (rüyayı görenin)  hanımından boşanacağına ve ya hanımının ölümüne (öleceğine)  işâret eder.