ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Al-i İmran Suresini Görmek

Rüyâda Al-i imran sûresinin tamamını veya ondan bir parça okuduğunu veya başkası tarafından okunduğunu görmek, ünlü rüyâ yorumcularının bazıları değişik, bazıları da aynı yorumla yorumlayıp, bazı ilâvelerde de bulunmuşlardır.
Kirmânî'nin yorumu:
Rüyâsında Al-i Imran Süresi ile ilgili rüyâyı gören kimse, her türlü hayırlı muradına erer, istek ve dileğine kavuşur şeklinde yorumlanmıştır.
Cafer-i sâdık(R.A.)'in yorumu:
Rüyâsında bu sûreyi aynı şekilde gören kimse, dîninde ve dini ölçülerde doğruluktan ayrılmaz ve sözüne de dâima sadık olur. İnsanlar arasında sevilen, beğenilen makbûl bir kişi olur. Dünyâsinda da ahiretinde de büyük hayırlara kavuşur şeklinde yorumlanmıştır.
İbn-i Sirin'in yorumu:
Bu rüyâyı gören kişi, insanlar arasında saygı görür ve sevilen bir kişidir. Asla kötü işlere yaklaşmayıp onlardan korunup temiz kalır şeklinde yorumuna ilavede bulunmuştur.
Kirmânî'nin yorumunda yine şu ilâveler vardır:
Bu rüyâyi gören kişi, hayır ve islâm üzere vefat etme mutluluğuna erer. Yani, eceli geldiğinde iman ile müslüman, mümin olarak bu dünyâdan göçer. Bu büyük hayra kavuşma mutluluğuna erer. Eğer çocuğu yoksa, Cenâb-1 Hak, ona ihti yârlığında salih bir erkek evlâd nasip eder şeklinde yorumlar ilave etmiştir.
Hz. Ebû Bekr(R.A.)in yorumu:
Rüyâsında Al-i imrân sûresinin bir parçasını veya tamamını okuduğunu gören yada bir başkası tarafindan okuduğunu duyan kimsenin ailesi ve akrabaları yanında kısmeti az olur. Evlâdı yoksa varliğında Allah ona bir evlad nasip eder. Evladı dünyaya gelir. Bu rüyâyı gören kişi çok yolculuk yapar, insanlar arasında itibar sahibi olur. Her türlü kötülüklerden kendisini uzak tutarak korunur şeklinde yorumlamştır. İbn-i Kesir ve Nafi gibi yorumcular da aynı yorumda birleşmişlerdir.