ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Dişi Deve Görmek

Rüyâda dişi deve görmek, kadına işaretle yorumlanır.
İmam-ı Nablûsî'nin yorumu: 
Rüyâda dişi deve görmek, kadındır. Kadına işâreti temsil eder demiştir Nablusi.
Rüyasında dişi bir deveye bindiğini görmek, bir kadınla evlenip hem sohbet olmaya işâret olarak yorumlanır. Kişinin rüyada bir dişi deve boğazladığını (kestiğini) görmesi, rüyâ sahibinin yaptığı bir işten pişman olacağına ve bu sebepten kendisine bir musibet, bir belâ geleceğine işârettir.
Bir kimse rüyâsında dişi bir deve sağdığını görse, rüyâ sahibi kimse, iyi ve her yönüyle mükemmel bir kadınla evleneceğine işârettir şeklinde yorumlanmıştır.
Bu rüyâyı gören eğer evli bir kimse ise, onun bir erkek çocuğu olur.
Rüyâda bir köy veya şehirde bir dişi devenin kesildiğini (boğazladığının) görülmesi, o bölge (şehir veya köy) halkına bir belâ, bir musibet ve bir sıkıntının ulaşacağına işâret eder. Rüyâsında kişinin kendisine ait bir dişi devesi olduğunu görmesi, onun evleneceğine veyahut bir ev yada bir mülk alacağına işaret olarak yorumlanmıştır.
Bazı yorumculara göre:
Rüyâda kişinin, dişi bir devenin sütünü sağdığını görmesi, onun bir kadın sâyesinde helâl bir mala kavuşacağına işârettir.
Eğer deveden süt yerine kan ve irin gibi şeyler sağdığını memeden çıktığını görür se, bu elde edeceği mal, haram bir mal olduğuna işârettir şeklinde yorumlanmıştır İmâm-ı Nablûsi'nin devamla kaydettiğine göre; Rüyâda görülen dişi deve, şerefli ve asaletli, nimet ve bereket sâhibi bir hanıma işâret etmekle birlikte, aynı zamanda mihnet ve meşakkatlara, zorluk ve sıkıntılara sabreden (katlanan)  ve tahammül eden iyi ve saliha bir hanıma (kadına) da işaret eder. Bazen de rüyâdaki görülen dişi deve gelecek bir şeye işâret eder.
Alem-i menamda (uyku aleminde yani rüyâda) bir kişinin, dişi devenin sütünü cami, mescid içinde veya sofra üzerinde ya da geniş bir yerde yerlere akıtıldığını görmesi, o senenin bolluk içinde geçeceğine ve bereketli bir sene görüleceğine işârettir şeklinde yorumlamıştır İmâm-ı Nablûsi.