ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Dans Etmek

Rüyâda dans ettiğini görmek genellikle belâ ve musibete, veya işlerinizin ters gideceğine, (bu kadınlar içinde, erkekler içinde aynıdır) işlerin tersliğine işâretle yorumlanır. Bir çocuğun dans ettiğini görmek de iyiye ve hayra yorumlanmaz. Makbul bir rüya sayılmaz.
İmâm-ı Nablûsi'nin yorumu: 
Hasta olan bir kimse, rüyâsında kendisinin dans ettiğini görse, bu rüyâsı onun, acı ve ızdırabının artacağına işâret olarak yorumlanır. Rüyâsında gerek kadın, gerek erkek olsun hasta olan bir kimse, dans ettiğini görse, bu rüyâsı onun, hastalığının uzamasına ve artmasına işâret olarak yorumlanır. Rüyâsında gerek zengin, gerek fakir olsun bir kimse, hanımının dans ettiğini görse, bu rüyâsı onun bir kabahat, bir suç işleyeceğine işâret olarak yorumlanır. Rüyasında denizde gemi yolculuğunda olan bir kimsenin gemi de dans ettiğini görmesi, onun gemi içinde uğrayacağı bir şiddete, bir eziyete işâret eder demiştir Nablûsi. Hapishanede olan bir tutuklu, rüyâsında dans ettiğini görse, bu rüyâsı onun hapishâneden eee işârettir. Bir kimse kendi evinde dans ettiğini ve çevresinde (etrafında) kendi âile efradından (ev halkından) başka hiçbir kimsenin olmadığını görse, bu rüyâ hepsi için iyiye ve hayra yorumlanır demiştir Nablûsî.
Cafer-i Sadık(r.a)'ın yorumu: 
Rüyada dans ettiğini görmek, keder, belâ musibet, horlanmak gibi sevilmeyen ve iyi sayılmayan hallere işâretle tabir olunur demiştir. Rüyâsında dans ettiğini gören kişi ya bir belâ ve musibete uğrar ya hastalanır veyahut halk arasındaki itibarını kaybeder (horlanır) ve rezil olur şeklinde yorumlanır.