ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Çimen Görmek

Rüyâda görülen çimen veya çimenlik, büyük bir hayra ve iyiliğe işaret olarak yorumlanır.
Rüyâda görülen çayırlı ve çimenli yerler, islâmın sembolüdür.
İslamın getirdiği saâdet ve mutluluğa işâret olarak yorumlanır.
Bu ölçülerden hareketle İmâm-ı Nablusi'nin yorumu bu cihetlere işaret eder ve yol gösterir özelliktedir.
İmâm-ı Nablûsi"nin yorumu: 
Bir kimsenin rüyâsında çimenli, çayırlı ve sulak yerler görmesi, Din ve islâm ile tabir olunur.
Yer yüzünde görülen her yeşilliğin tabir ve yorumu da böyledir. Bir kimse rüyâsında bağını, bahçesini yemyeşil çimenle bezediğini görse, bu onun kendi kalbini İslamın nuru ile doldurduğuna işârettir. Büyük bir kırlık alanda yemyeşil çimenler, türlü otlar ve dağ çiçekleri arasında bulunduğunu ve bunlardan topladığını görmek, rüyâ sâhibi kişinin, islamın her türlü nimetlerinden, mânevî cihetinden yaralandığına ve kendisini âhiret yolculuğuna hazırladığına işâretle yorumlanır.
Bu rüyâtı gören, dünyâda da huzur ve mutluluğa namzettir. Fakirse zengin olur zenginse, daha zengin olur, aile ferdleri iyilerden, sâlihlerden olur, sağlık sıhhati yerinde olur, gam ve kederlerden uzak olur, dünya ve âhireti için hayra işâretle tabir olunur.
Rüyâda iyi bir durumda görülen çimenlik, rahat bir hayat tatlı ve güzel yiyecekler, iyi ve bol bir geçim ile tabir edilir.
Rüyâda çayır çimen görmek, büyük hayra ve iyiliğe işâret eden bir semboldür. Bütün rüyâ tabir ve yorumcuları bu hususta görüş ve yorum birliğindedirler.