ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Çeşme Görmek

Rüyâda çeşme görmek, çeşitli şekillerde yorumlanır.
Bazı yorumculara göre, rüyâda çeşme görmek, din ile tabir olunur demişlerdir.
Bazılarına göre ise, rüyâda çeşme görmek, mutluluğa işâret olarak tabir olunur denmiştir.
Meşhur (ünlü rüyâ tabircilerinin) yorumlarına şöyle bir göz atabilmek için aşağıda satırlanmıza alıp sıralamayı uygun gördük.
Şöyle ki:
Cafer i Sadık (ra)'ın yorumu: 
Rüyada çeşme görmek, dört cihetle tabir olunur.
1. Helâl kazanca işâretle,
2. Uzun ömre işâretle,
3. Mal ve menfaat elde etmeye
4. Geniş bir geçime sahip olma.
Yine Câfer-i Sadık (r.a)'ın yorumuna göre, çeşmede eksiklik ve noksanlık görmek iyiye yorumlanmaz.
Bir kimse rüyâsında çeşme suyunun kendisine doğru fişkırarak aktığını ya da çeşmeyi açınca suyun üzerine fişkırdığını görse, rüyâ sahibine devlet ve ikbalin teveccüh edeceğine, yaşamına bolluk ve bereket geleceğine işâret eder.
Bir kimse, rüyâsında çeşmeden akan sularla üstünün başının her tarafının ıslanarak su gibi olduğunu görse, bu rüyâ, onun hayır sever biri olduğuna ve bu hayırlarıyla Cenab-ı Allah'ın(c.c) rızasını kazandığına veya kazanacağına işârettir şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında bir çeşmeden avuçlarıyla, ellerinin içine su doldurarak su içtiğini görmek, dünya ve ahirette hayır üzere olduğuna işâret eder şeklinde tabir olunur.
Câbir il Magribi'nin yorumu: 
Bir kimse rüyâsinda harap olmuş, yıkılmaya ve çökmeye yüz tutmuş bir çeşme görse, bu onun geçim darlığına ve kedere düşeceğine işâret eder.
Rüyâsında yeşil bir çeşme gören kişi, hayırlara ve nimetlere kavuşacağına işâretle tâbir olunur.
Bir kimsenin rüyâsında beyaz bir çeşme görmesi, nimetlere mazhar olacağına ve helâlindan kazanç sahibi bir kişi olacağına işarettir şeklinde yorumlanır.
İbn-i Sirin'in yorumu:
Rüyâda çeşme görmek, dine işâretle tabir olunur.
Bir kimse, rüyâsında sahibini bilmediği güzel ve görkemli bir çeşme görse, bu onun itibâr sahibi ve saygın bir kişi olacağına işârettir.
Aynı zamanda ömrünün uzun olacağına, rızkının bol ve geçiminin geniş olduğuna ve huzurlu bir hayat süreceğini gösterir şeklinde tâbir olunmuştur.
Danyel(a s.)'ın yorumu: 
Bir kimsenin rüyâsında gördüğü çeşme ne derece büyük olursa, rüyânın tabir ve yorumu da o nisbette hayır ve güzele işâret eder denmiştir. Bu rüya, uzun ömürlü olmaya ve güzel bir mâişet, geçime işâretle tabir olunur.
Rüyasında bir yerden bir kaç çeşme aktığını görmek, yani birkaç çeşmenin birden akmakta olduğunu görmek, mal sahibi olmaya, zenginliğe işârettir şeklinde tabir olunur.