ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Cami Görmek

Kişinin rüyâsında câmi veya mescid görmesi genellikle iyiye ve hayra yorumlanır.
Rüyâda câmi görmek, zenginliğine (mal ve mülke) ve dindarlığa (kişinin iyi bir müslüman olduğuna) işâret eder demiştir yorumcular.
Rüyâsında camide namaz kıldığını gören kimsenin her işinin düzeleceğine ve işlerinin yolunda gideceğine işârettir.
Bir genç rüyâsında câmiye gittiğini ve cemaate katıldığını görse, bu genç bekâr ise temiz ve güzel bir kızla evleneceğine, eğer evli ise kendisinin güzel ve akıllı bir kızı olacağına işâret olarak yorumlanır.
Câbir il'Mağribî'nin yorumu:
Bir kişi rüyâsında câmi (mescid) yaptırdığını görse, o kişi bekâr ise dindar bir kimse ile evlenir veya evleneceğine işâret olarak yorumlamıştır.
İbn-i Sirin'in yorumu:
Rüyâsında câmi veya mescid yaptırdığını gören kişi salih bir amel işler, yüksek bir mevkiye getirilir, eğer bekârsa güzel bir kimseyle evlenir, parasını din yolunda harcar veya hacca gider yada sadaka-i cariye (halka faydalı bir bina) yapar şeklinde yorumlanmıştır.
Rüyâsında cami veya mescidin kapısından girip hemen secdeye vardığını (secde için yere kapandığını) görmek, rüyâ sâhibi kişinin Cenab-ı Allah'ın affına ereceğine ve mutluluğa kavuşacağına işârettir. Rüyâsında cami veya mescidde hademelik (hizmetkarlık) yaptığını görmek, rüyâ sahibinin büyük ve faziletli bir zâta hizmet edeceğine işârettir.
Bir kimse rüyâsında câmi veya mescidde, uygun olmayan bir şey görse, bu onun dinde eksikliğine ve musibete uğrayacağına işârettir.
İmam-ı Nablûsî'nin yorumu:
Rüyâda bakımlı ve sağlam bir câmi görmek, halkın(insanların) etrafına toplandığı iyiliği ve doğruluğu yaymaya çalışan ve bunları insanlara öğretmeye gayret gösteren bir zatın sembolü olarak yorumlanır.
Rüyâsında bir caminin yıkıldığını görmek, dindar ve âlim büyük bir zatın vefatına (öleceğine) işârettir demiştir Nablûsi.
Kişinin rüyasında caminin çatısında bir eksiklik görmek, rüyâyı gören kimsenin amelindeki eksikliklere işârettir.
Rüyâsında kendi evinin câmiye dönüştürüldüğünü (câmi yapıldığını ) görmek, rüyâ sâhibi kişinin büyük hayra ve şerefe, itibâra ereceğine ve Müslümanları hayra ve iyiliğe çağıracağına işâret olarak yorumlanır.
Kişi rüyasında bir bina yapımında kullandığı inşaat malzemeleri ile bir câmi veya bir mescid yaptırdığını veya yaptırıyormuş olduğunu görse, bu rüyâsı onun(rüyâ sahibi) için cennette bir köşk yapılacağına müjde ile yorumlanmıştır.
Rüyâsında bir cami veya mescid üzerine bir çatı yaptığını veya yaptırdığını görmek, rüyâ sâhibinin yetimleri, zayifları ve yoksulları gözetip koruduğuna işâret olarak yorumlamıştır.
Ünlü yorumcu İbn-i Sirin:
Bir kimse rüyâsında câmide oturuyorlar olduğunu görse bu onun, dini yönden kuvvetleneceğine, dindar bir kişi olacağına işarettir.