ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Aslan Görmek

Rüyâda arslan görmek, çeşitli şekillerde yorumlanır. Ünlü rüya yorumcularının (tabircilerinin) farklı ve değişik yorumları vardır.
İbn-i Sirin'e göre rüyâda arslan görmek, kuvvetli ve şiddet yanlısı bir düşmanla tabir olunur. Demek ki, rüyâsında bir arslan gören kimse, kendisinden güçlü ve kuvvetli, hemde saldırgan (şiddet yanlısı) bir düşmanla karşılaşacağına ve ya böyle bir düşmanının bulunduğuna işarettir.
Bu rüyayı gören, kendisini kontrol edecek, böyle bir durumdan zarar görmemek için uyanık bulunması, akıllı hareket etmesi lazımdır. Çünkü gördüğü rüya kendisi için bir uyarıdır.
Rüyasında bir arslanla dövüştüğünü, boğuştuğunu gören kimse, üzerine saldıran veya saldıracak kuvvetli bir düşmanla mücadele edeceğine işaretle yorumlanır.
Rüyasında gördüğü arslandan kaçtığını ve fakat aslanın kendisini kovalamadığını (yani arslanın bir zararlı hareketi olmadığını) gören kimse, korku ve endişelerden kurtulur ve düşmanlarına galip gelir. Yani bu rüyâ iyiye işaret eder.
Rüyâsında evinde bir arslan görmek, rüyayı gören kimsenin hayırlı ve iyi şeylere kavuşacağına, güç ve kuvvetli bir durumda bulunacağına ve ömrünün artacağına işaret olarak tabir olunur.
Arslanın evine girdiğini görmek de hayırla, saltanatla, uzun ömür ve bol rızıkla tabir olunur.
Rüyasında bir arslan sağdığını (arslandan süt sağdığını) görmek, devlet dairelerinde yüksek makamlarda makam sahibi olunacağına işarettir. Bu rüyayı gören tüccardan esnaftan biri ise, malı, sermayesi, kazancı artar, ücretle çalışan bir işçi ise, kazancı artar ve bereketlenir.
Rüyada dişi bir arslan görmek, geçimsiz, zalim, merhametsiz ve çocuklarına kötü davranan bir kadına işaret eder.
Rüyada arslan yavrusu görmek, rüyayı gören kimse için bir erkek çocuğa kavuşacağına işaretle yorumlanır.
Rüyâsında arslanın etini yediğini görmek, rüyayı gören kimsenin devletten bir mükâfât veya para alacağına işarettir.
Rüyada arslan başı yediğini görmek, büyük saltanata, zenginlik ve çok mal sahibi olunacağına işarettir.
Câfer-i Sadik(R.A.)'in yorumu:
Rüyada arslan görmek, şu üç cihetten biriyle tabir olunur (yorumlanır)
1. Sultana (hükümet başkanına) işarettir
2. Cesur (hiç birşeyden korkmayan) adama işarettir.
3. Güçlü ve inatçı bir düşmana işaret eder.
Rüyasında arslan yavrusuna süt içirdiğini gören kimse, hükümetten büyük menfaat ve hayır elde edeceğine işarettir
Rüyasında arslan sütü gören ve ondan içtiğini gören kimse, muradına kavuşur, düşmanına galip (üstün) gelir veya büyük bir kimsenin sebebiyle mala ve itibâra kavuşur şeklinde yorumlanır.
Kirmânî'nin yorumu:
Rüyâsında arslan görmek, devlet başkanına işaret olarak yorumlanmıştır.
Bir kimse rüyâsında arslan başı bulduğunu görse ve onun etinden de yemiş olduğunu görmesi, büyük bir mevki ve makama ereceğine veya büyük bir nimete ve mala kavuşacağına işaret olarak yorumlanır.
Rüyâsında bir arslanın kendisini ısırdığını veya yaraladığını görmek, bu rüyâsı onun düşmanlarından zarar göreceğine işaret olarak yorumlanır.
İsmail Eş'âsın yorumu:
Rüyâsında arslanla kucaklaştığını görmek, hükümdara (devlet başkanına veya devlet büyüklerine) yakın olmaya işâret olarak yorumlanır.
Rüyâsında bir arslanı yediğini gören kimse, devlet başkanına veya devlet büyüklerine yakın bir kişi olacağına, onların güvenini kazanacağına işâret olarak yorumlanır.
Rüyada görülen arslanın derisi, eti, kemiği ve tüyünün tabir edilmesi düşmandan ve hükümetten elde edilecek mala ve menfaate işâret olarak yorumlanır.
Es'sâlimi'nin yorumu:
Rüyâsında bir arslana bindiğini ve onu istediği şekilde sözünü dinlettiğini ve dilediği istikamete götürdüğünü görmek, kendisinden daha büyük daha güçlü olan düşmanına galip (üstün) geleceğine işârettir.
Rüyâsında bir arslandan kaçtığını ve arslanın kovaladığını görmek, korktuğundan kurtulup emniyete(güvenliğe) ermeye ve dileğine kavuşmaya işârettir. Yine arslandan korkmuş olduğunu fakat arslanın kendisine dokunmadığını görmek ise, düşmanından kurtulacağına işaret olarak yorumlanır.
Rüyâsında arslanın uzuvlarından (organlarından) yani arslanın bedeninin herhangi bir parçasını (derisi, eti, kemiği tüyü vesairesinden) bulmuş olduğunu gören kişi, mîrâsa kavuşur ve mîrâs yiyeceğine işaret olarak yorumlanır.
Rüyasında uzaktan bir arslan görmek, iyi değildir. Uzaktan görülen bu arslan rüyâsı, pek iyiye yorumlanmaz. Çünkü bu rüya, rüyâyı gören kimsenin pek yakında imamın kayığına bineceğine, ecelinin pek yakınlaşmış olduğuna ve tövbe etmesi gerektiğine işarettir.(Bu rüyayı gören kişi kendisine çeki düzen verip hemen Cenab-ı Allah'a yönelmelidir.) Aksi halde mezar çukuruna eli boş gömülecektir.
Bu uyarı niteliğinde olan işareti önemsemelidir.
Ebû Saidil'Vâiz'in yorumu:
Rüyâsında vahşi ve korkunç(azgın) bir arslanın halkın yolunu kesmiş olduğunu görmek, hükümdarın (devlet başkanın) ve devletin emrindeki idarecilerinin zulüm ve haksızlık yapacağına işâret eder.
Rüyasında bir arslan yavrusunu besliyormuş olduğunu görmek, eğer ehilse devlet başkanının çocuklarına öğretmen olacağına işaret olarak yorumlanır.
Rüyâsında bir arslanı öptüğünü görmek, itibar sahibi olmak, saygınlığı artmak ve hükümetten büyük menfaat elde edeceğine işârettir şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında bir arslanı öldürdüğünü görmek, içinde bulunduğu kederden ve sıkıntıdan kurtulacağına işâret eder.
Rüyâsında bahçesinde bir arslan olduğunu görmek, düşmanına galip ve üstün geleceğine işâret olarak yorumlanır.
Rüyâsında dişi arslanın sütünü içtiğini gören kişi, düşmanına galip geleceğine işârettir. Etini yediğini görmek, güçlü olacağına ve büyük bir mülk sahibi olacağna işârettir