ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Anne Görmek

Rüyâda ana (anne) rüyâsı görmek, baba rüyası görmekten daha iyiye yorulur.
Rüyânızda annenizi görmek, nzkınızın artacağına işâretle yorumlanır.
Rüyâda annesini güler yüzlü görmek, sevinç ve mutluluğa işaretle yorumlanır.
Rüyâda annesi ile beraber oturduğunu veya beraber yürüdüğünü görmek, emniyet ve huzûr içinde olunacağına işârettir.
Annesi ile konuştuğunu görmek, iyi haberler alacağına işârettir.
Rüyâsında annesini gören bir kimsenin rüyâsı iyiye ve bazı müjdeli ve uyarıcı işâretlerle yorumlanır: Bir kimse, rüyâsında annesini güler yüzlü ve sevinçli görse, bu rüyâ, rüyâyı gören kimsenin gelecek günlerinde sevinçli ve mutluluğa ulaşacağına işârettir.
Rüyâda anne görmek, rızkın artacağına (berekete) ve sevinçli günlerin geleceğine işâretle tabir edilir. Bunun için denmiştir ki, bir annenin rüyâda görülmesi, genel olarak hayra ve iyiliğe yorulmuştur.
Rüyâsında ölmüş olan annesini görmek, ölmüş olan annenin evlâdından beklediği hayırlı bir amel (ahiretteki annesinin ruhuna yarayacak sevaplı bir iş) yapması gerektiğine işârettir. Yani ölmüş annenin rûhu için okunacak Kur'ân-ı Kerim (meselâ en azından bir Fatiha ve üç lhlas-ı şerif) oku malıdır. Yine kısa olarak Yasin-i Şerif Tebâreke ve Amme Sürelerini okuyup sevabını ölmüş annesinin ruhuna bağışlamalıdır. Annesinin rûhu için hayır yapabilir ve sadaka verebilir, ve vermelidir. Annesinin ruhu için Tevbe ve istiğfâr getirmelidir. Gördüğü rüyâ, ölmüş annesinin evladından bunları istediğine işâret etmektedir.
Rüyâda sağ olan anneyi görmek, rüyâyı gören kimsenin annesine karşı üzerine borç olan evlatlık hizmetini yerine getirmesi gerektiği uyarısı bulunmaktadır.

Rüyâda anne ve babaya asi olduğunu görmek iyiye yorulmaz. Bu rüyâ, rüyâyı gören kimsenin, büyük günâhlardan olan bir günâh işleyeceğine işaretle tabir edilir. Bu rüyâ dikkatli olunması için bir çeşit uyarıdır.