ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Anahtar Görmek

Rüyâda anahtar görmek, kendi eliyle halkın işlerinin vaktinde yapılmasını ve insanların işlerini düzelterek yoluna koyma husûsunda çaba gösteren ve elinden gelen gayret ve çalışmayı yapan bir adama işâretle yorumlanır. Rüyâsında elinde bir çok anahtarlar bulunduğunu görmek yüksek bir mertebeye, büyük bir itibâr ve şerefe ermeye işaret şeklinde yorumlanır.
Rüyâda anahtar görmek, bazı yorumculara göre, rızka, geniş geçime kavuşmaya veya yardıma(yardım görülmeye yardım edilmeye) işâret olarak yorumlanır.
Bir kimse rüyâsında bir kapıyı anahtar ile açtığını görse, Cenab-ı Hakk'ın yardımına kavuşarak muradına erer ve arzusuna kavuşur şeklinde yorumlanır.
Rüyada anahtar görmek değişik şekilde yorumlanmıştır.
Rüyâda elinde anahtar görmek, mal sahibi olmak, yüksek makama sahip olmak ve başarıya ulaşmak gibi, iyi şeylere işaretle tabir edilir. Rüyâda anahtar ile birşeyi açmak, sıkıntı ve kederden kurtuluşa ve başarıya işârettir, şeklinde tabir edilir.
Rüyâsında anahtar ile bir kapıyı açmak, başarı elde etmek, muradına ermek ve bahtının açılması gibi şeylere işâret olarak kabul edilir.
Rüyâda elindeki anahtar ile bir şeyi açamadığını görmek, dilek ve muradına erememek ile tabir edilir.
Rüyâda bir kadının üzerine anahtar attığını görmek, nikahlanmaya işârettir.
Rüyâsında bir kadına anahtar verdiğini görmek, o kadınla evlenmeye, evleneceğine işâret olarak tabir edilir.
Rüyâda anahtar kaybettiğini görmek, işten çıkarılacağınıza, işlerde durgunluk ve zorluklarla karşılaşmak gibi iyi olmayan şeylere yorulur.
Rüyâda birisinden anahtar aldığını görmek, zirâatçılık yoluyla servet sahibi olmaya işârettir.
Rüyâda kırık bir anahtar görmek, bir yetimin malına veya kendisine zarar verileceğine sebeb olunduğuna işârettir.
Rüyâda anahtarını çaldırdığını görmek, işlerin bozukluğuna işaretle yorumlanır.
Rüyâda tahta bir anahtar görmek, gösterişci iki yüzlü bir adam vasıtası(aracılığı) ile isteğinizin yerine getirileceğine işâret olarak yorumlanır.
Kirmânî'nin yorumu:
Rüyâsında bir yeri anahtar ile açtığını görmek, hayra ve iyiliğe işâret olarak yorumlanır. Bir yeri kapatttığını görmek ise, şerre ve kötülüğe işârettir.
Rüyâsında bir yeri kilitlediğini görmek, birilerini evlendirmeye işaret olarak yorumlanır.
Bazı yorumcular:
Rüyâda anahtar görmek, Cenab-ı Allâh'a yaptığı duâ ve niyazlarının kabûl olacağına, tövbe ederse tövbesinin kabul olunup günahlarının bağışlanacağına işaret olarak yorumlamışlardır.
Câbiril'Mağribi'nin yorumu:
Rüyâsında elinde bir anahtarı olduğunu gören kimse, temiz ve güzel bir su ile abdest alacağına ve ibâdet edeceğine işâret olarak yorumlamıştır. Eğer anahtarının elinden düştüğünü görse, namaz kılmaktan tembellik ederek uzak duracağına işâret eder.
Cafer i Sadık(R.A.)'ın yorumu:
Rüyâsında anahtar görmek, güçlüklerin aşılmasına, zor işlerin kolaylaşacağına kederi olanların kederlerinden kurtulacağına, hastalıkla uğraşanların, hastalıklarının iyileşeceğine, bir muradı olanların, muradlarına ereceklerine, dininde güçlü olmaya duâ edenlerin duâsının kabul edileceğine ve ilim sahibi olmaya, mârifet nimetine kavuşmaya işaretle yorumlanır.
Diğer bir yoruma göre: Rüyâsında anahtarının kırıldığını veya anahtarın dişlerinden birinin kırıldığını görmek, iyiye işaret değildir. Bir zarara ve kötülüğe yorumlanır. Veya murâdına, maksadına kavuşamamaya işâretle yorumlanır.
Rüyâsında anahtarını kilidin yuvasına soktuğunu görmek, nikahlanmaya (yani evlenmeye) işârettir şeklinde yorumlanır. Şayet elindeki kullandığı anahtar yeni ise, bir kız ile, anahtar eski ise dul bir hanımla evlenmeye işârettir.
Rüyâsında anahtarının çalındığını veya kaybolduğunu görmek, işlerinin yarım kalacağına veya işlerinin bozulacağına ve zorluklarla karşılaşacağına işârettir.
Rüyâsında kendisine bir anahtar verildiğini veya üzerine bir anahtar bırakılmış olduğunu gören bir kadın, bekâr ise evlenir şeklinde yorumlanır.