ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Altın Görmek

Rüyada altın görmek, kötü bir işe ve borç edilmeye işâret ile yorumlanır. Bazı yorumculara, altın görmek, gam ve kedere işârettir dediler.
Rüyâda altan bilezik taktığını gören kimsenin eline geçecek mirâsa işârettir.
Rüyasında bir başkasına altın verdiğini görmek, şan ve şerefin artacağına işârettir.
Rüyâsında altın saymak ise, kısa bir hastalıkla ve bu hastalığın atlatılacağına işârettir.
Isfahaniye göre, rüyâda görülen altının üzerinde Allah ismi yazılı ise, hayırla yorumlanır. Altının üzerinde resim varsa, bu rüyâ hiçbir şekilde hayra ve iyiye yorumlanmaz.
Ünlü yorumcuların çoğuna göre rüyâda altın görmek, hiç bir zaman hayra ve iyiliğe işâret olarak yorumlanmamıştır.
Kirmânî'nin yorumu:
Rüyâsında bir tek altın bulmuş olduğunu görmek, evlâdı yüzünden bir musibete, keder ve üzüntüye düşer şeklinde yorumlamıştır.
Rüyâsında bir çok altın bulmuş olduğunu gören kimse ise, birçok zahmet ve meşakkate düşer, sıkıntılara düçâr olacağına işaret olarak yorumlamıştır.
Danyel(A.S.)'ın yorumu:
Rüyâsında bir kaç adet altın parayı elinde tuttuğunu gören kimse, bir işi sebebiyle üzüntüye keder ve sıkıntıya düşeceğine işârettir. Veya aleyhinde yapılan dedikodulardan, hakkında söylenen uygunsuz sözlerden dolayı üzülür ve sıkıntıya düşer şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında elinde gördüğü altınların sayısı pek az ise, üzüntü ve kederi, sıkıntısı da ona göre hafif ve az olur şeklinde yorumlanır.
Bazı rüya tabircilerinin yorumlarına göre, rüyâda altın görmek, iyiye ve hayra yorumlanmıştır:
Bunların yorumlarında altın görmek, bol rızka, salih (elverişli, yararlı) amellere, ferahlığa, üzüntü ve kederlerden kurtulmaya, eşe, evlâda, ilme ve hidâyete ermeye gibi iyi ve güzel olan şeylere işârettir şeklinde yorumlamışlardır.
Câfer-i Sadık(R.A.)'ın yorumu:
Rüyâsında beş adet altın görmek, beş vakit namaza işârettir şeklinde yorumlanır. Rüyasında birilerine altın para verdiğini veya sattığını, ya da altın kaybettiğini, gören kimse, üzüntü, keder ve sıkıntıdan kurtulur şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında dört adet altın parası olduğunu görmek, makam ve itibar sahibi olur veyahut da altınlar kıymetinde eline para geçer şeklinde yorumlanır.
Câfer-i Sadık, bir tek altın görmeyi iyiye yorumlamıyor. İki altın görmeyi yararlı ilme ve din yönünden ihlâslı ve samimi olmaya yorumluyor.
Bazı rüyâ tâbircileri:
Rüyâsında beş adet altın görmek beş vakit namazını gereği gibi kılmaya işarettir şeklinde yorumlamışlardır. Gördüğü bu beş altını kaybettiğini gören kişi, namaz kılmayı bırakır, namazı terkeder ve altınlardan kaç adedini kaybetmiş olduğunu görse, kaybettiği sayıca vakit namazını kılmayacağına işaretle yorumlanır.
Rüyâsında bulmuş olduğu altınları emniyetli sağlam bir yere koyduğunu görmek, müslümanların mallarını koruyup muhafaza edeceğine işâret olarak yorumlanır.
Rüyâsında altın sikke bastığını gören kişi, dinin farzlarını yerine getireceğine ve insanların haklarını kendilerine teslim edip vereceğine işâret olarak yorumlanır.
Rüyâsında elindeki altınları, kişilere taksim edip paylaştırdığını gören kimse, Cenab-ı Allah'ın emirlerini insanlara bildireceğine işârettir.
Rüyasında bir ölünün kendisine altın verdiğini gören kişi, haksızlığa uğramaktan, zulüm edilmekten kurtulacağına işarettir şeklinde yorumlanır. Eğer kendisine verilen bu altını almadığını görse, bu kendisinin zulme uğrayacağına ve haksızlığa düçâr kalacağına işâret olarak yorumlanır. Şayet bir ölünün kendisine altın vereceğim diye söz verdiğini, vaatte bulunduğunu görse, bu onun (rüyâyı görenin) zulüm ve haksızlık istediğine işâret olarak yorumlanır.
Rüyâsında altın para bastığını gören kişinin, üzüntü ve kederinin artacağına işârettir. Yahutta namazlarında hata ve kusura düşeceğine işâret olarak yorumlanır. Rüyâsında kendisine büyük bir altın parçası verilmiş olduğunu gören kimse, büyük bir kısmete, lütuf ve mertebeye ereceğine işârettir şeklinde yorumlanır. Rüyâsında yerden altın topluyormuş olduğunu gören kişi, bir meslek ve iş sahibi olacağına işâret olarak yorumlanır.
Bir kimse rüyâsında birçok altını bulunduğunu, ancak bunları kontrolden geçirdiğinde altın olmadığını görse, hayal kırıklığına uğrayacağına ve sonra sâkinleşeceğine işâret olarak yorumlanır.
Rüyâsında altından bir ev görmek, o evde yangın olacağına işaret olarak yorumlanır. Altın ile ilgili görülen rüyâları şöyle özetleyebiliriz. Rüyâsında kesede (çanta ve cüzdanında) kese ve torbalarda al- tın görmek, mal kazanacağına, mal sahibi olacağına işârettir. Rüyâsında altın gerdanlık görmek, büyük bir memur olacağına işarettir.
Rüyâsında kasasında altın görmek, malından fayda göreceğine, kazanç sahibi olacağına işârettir.
Rüyâda çok altını olduğunu görmek, zahmet ve zorlukla mal kazanıp zengin olmak, varlığa kavuşmakla yorumlanır.
Rüyâsında dört adet altın görmek, kadını tarafından fayda göreceğine işâret olarak yorumlanır.
Beş adet altın görmek, iyi bir iş yapacağına işârettir.
Rüyâsında altından yapılmış bir elbise giymek kötü bir kadınla evlenmeye işârettir. Rüyâda altından yapılmış eşya görmek, kadın görürse, iyiye yorumlanır, erkek görürse, keder ve sıkıntıya işârettir.
Bir kadın rüyâsında altIn veya altından yapılmış süs takısı taktığını görse, bu rüyâ hayır ve iyiliğe işaretle yorumlanır.
Rüyasında altın ve gümüş kırıklar (veya kırılmış, ezilmiş halde) görmek, faydalı bir ilme, iyi bir dosta veya gönlüne uygun bir hanıma(eşe) veya hayırlı bir çocuğa sahip olmaya işaret olarak yorumlanır.