ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Akarsu Görmek

Rüyâsında akar bir çeşme veya akar bir su ve benzerlerini görmek,  rüyâyı gören kimsenin ömrünün uzun olacağına ve üzüntü, kederden kurtulmuş bir hayat (yaşam) süreceğine işâret eder. Bir kimse rüyâsında akarsu başında olduğunu görse, hayatının mutluluk içinde elemsiz, kedersiz devam edeceğine işaretle yorumlanır.
Rüyâsında nehir veya bir dere kenarında olup onların güzel, alımlı ve sakin sakin akmakta olduğunu görmek, bol rızık, neşeli, ferah bir hayat ve uzun bir ömür sürmeye işâretle yorumlanmaktadır.
Rüyâsında gördüğü akarsuyun berrak bir şekilde akıp gittiğini gören kimse, neşeli bir ömür, geçimi yerinde bir hayat süreceğine işârettir.
Güzel güzel akmakta olan bu suyun birden kesilip yatağının kuruduğunu görmek, iyi değildir. Hastalığa işârettir.
Akarsuyun birden delirip çoğalarak yatağndan dışarı taştığını görmek de, iyi değildir. Bir takım üzücü olaylarla karşılaşmaya işaret olarak yorumlanır.
Bir derede veya nehirde akan su, çerçöp ve dökülmüş ağaç yapraklarını sürükleyerek bulanık bir vaziyette akmakta olduğunu görmek,  iyi değildir. Bu rüyâsı da onun çok has talihli günler geçireceğine işâretle yorumlanır.