ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Ağlamak

Rüyâda ağlama genellikle iyiye yorulmaz. Bazı yorumculara (tabircilere) göre ise, rüyâda ağlamak, tersiyle yorumlanır. Yâni rüyâda ağlamak, sevinmeye ve sevinileceğine işaretle yorumlanır. Rüyâsında sessizce ağladığını görmek, rüyâyı gören kimsenin sevineceğine ve ferâha ereceğine işâret eder.
Rüyâda birinin öldüğünü görüp onun için sessizce ağladığını görmek, rüyâyı gören kimse, o ölüsü için ağladığı kimseden iyilik göreceğine işâretle yorumlanır. Rüyasında ağlamadığı halde gözlerinden yaş aktığını görmek, rüyâyı gören kimsenin dilek ve muradına ereceğine yorumlanır.
Rüyâsında ağladığını ve gözyaşlarının yanaklarını yaktığını görmek, sevinç ve iyilikle tabir edilir.
Şayet gözyaşları yanaklarını üşütüyorsa, üzüntüye işârettir.
Rüyâda Kur'an dinlediğini ve ağladığını görmek, sevinçle ve kederlerden kurtuluşla yorumlanır. Allahtan korkarak ağlamak ta aynı yoruma tabidir.
Rüyâsında ağladığını görüp sonra da güldüğünü görmek, rüyâ sahibi (rüyâyı gören kimse) için ecelinin yaklaştığına işaret olarak yorumlanır.
Rüyasında sağ gözünden çıkıp (akıp) sol gözüne yaş girdiğini görmek, yakınlarına kavuşacağına işâret eder.
Rüyâda ağlamanın iyiye yorulması, bağırıp çağırmadan sessizce ağlamaktır. Bu yorum Cafer-i Sadık'ın yorumudur. Bunu binden fazla denediğini ve hep hayr ve iyilikle karşılaştığını söylemektedir.