ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Ağaç ve Ağaç Çeşitleri

Ağaç çeşitleri çok ve değişik olduğu için yorum ve tabirleri de değişik ve ayrıcalık arzeder. Rüyada bir grup ağaçlar görmek, ağaçların cinsine, sağladığı yararlarına ve rüyâyı gören kimsenin durumuna göre tabir olunur.
Rüyâda görülen ağaçlar, insanlardan kadınlara ve huyları farklı muhtelif erkeklere işaret eden durumlara yorumlanır.
Rüyada bahçesinde ağaç görmek iyidir. Evlâd veya akrabadan birilerine işâret olarak tabir olunur. Ağaç üzerine veya üstüne çıktığını görmek, her konuda yükselmeye, ilerlemeye ve artarak çoğalmaya işaret eder
Rüyasında ağaçtan birşeyler aldığını ve topladığını görmek, kazanacağı paraya ve bunlardan faydalanmaya işaretle tabir olunur.
Rüyasında ağaçtan düşerek bir yerinin kırıldığını görmek, üzüntüye, kedere ve sıkıntıya düşeceğine, itibarının saygınlığının yok olup gideceğine işâretle tabir olunur
Rüyasında ağaç diktiğini görmek, şerefinin, saygınlığının itibarının artacağına, başarılarının çoğalacağına işârettir.
Rüyâda görülen meyveli ağaç, mal-mülk sahibi, herkese faydası ve yararı dokunan zengin bir adama işârettir.
Rüyâda görülen meyvesiz ağaç ise, fakir, hiç kimseye menfaati ve yararı dokunmayan gereksiz adama işârettir
Rüyasında üzüm ağacının (bağın-asmanın)  dalını (fidesini) kestiğini (budadığını)  görmek, bir şerefe ermeye, bir şeref kazanmaya işaretle yorumlanır.
Rüyâda ayva ağacı görmek, aklından, fikrinden faydalanılamayan akıllı bir adama işâret olarak yorumlanır
Dut ağacı, ailesine ve halka karşı cömert davranan ve düşkün kimselere yardım eden, yardımcı olan, malı çok, çocuğu çok bir adama işârettir.
Rüyâda görülen fıstık ağacı, zengin, hafif ruhlu hafif meşreb, cömert ve ailesiyle mes'ud ve mutlu yaşamı olan bir adama işaretle yorumlanır.
Bazı yorumculara göre, kayısı ağacı görmek, bütün insanlara faydası dokunan, yardımı dokunan bir adama işârettir.
Rüyâda elma ağacı görmek, hizmet sahibi, hizmet erbabı değerli bir adama işâretle tabir olunur.
Rüyâda görülen şeftali agacı, zengin, yiğit, mert ve çok mal biriktiren, zengin bir adama işarettir.
Rüyâda görülen incir ağacı, herkese faydalı, sert(otoriter) ve malı çok zengin bir adama işâret eder.
Rüyâda görülen keçi boynuzu ağacı, herkese faydası ve hayrı az bir adama işâretle yorumlanır.
Rüyâda görülen limon ağacı, halka (insanlara) faydası çok olan, yardımı çok yapan bir adama işâret eder.
Rüyâda görülen portakal ağacı, güzel, sevimli, sevilen bir kimseye işaret eder.
Rüyâda hurma ağacı görmek, insanlara(halka) çok çok faydalı ve yararlı bir adama işâret eder. Hurma ağacı, uzun ömürlü olmaya ve evlad sahibi olmaya da işârettir.
Bir hasta, rüyâsında mersin ağacı görse, hastalığından şifa bularak iyileşir, şeklinde yorumlanır.
Rüyada ılgın ağacı görmek, zenginlere zarar ve fakirlere yardım eden münafık (riyakar, gösteriş delisi) bir adama işaretle yorumlanır.
Rüyâda meşe ağacı görmek, ömrünün uzun olması, uzun ömürlü bir hayat yaşanacağına işâret eder.
Ünlü yorumcu ibn-i Sirin'nin yorumuna göre: Rüyâda görülen ağacın dalları, erkek kardeşlere, evlad ve akrabaya işaretle yorumlanır.
Rüyâsında bir ağacın dallarının çoğalarak artmış olduğunu görmek,  aile fertlerinin ve akrabalarının çoğalmasına ve artmasına işârettir.
Rüyâsinda ağacın dallarının azalmış ol duğunu görmek, bu yapılan yorumun tersiyle tabir edilir.
Rüyâsında kendisine bir ağaç dalı verildiğini görmek, bir evlâda kavuşmak, bir evlâd sahibi olmaya işâretle yorumlanır. Kendisine verilen bu ağaç dalından bir meyve yediğini gören kimse, oğlunun kazandığı maldan ve paradan faydalanacağına ve ondan yiyeceğine işârettir.
İyiye ve hayra yorumlanmayan ağaç rüyaları:
Rüyâsında bir ağaç üzerinden indiğini görmek, iyiye işâret değildir. Bu rüyâ,  bir ayrılık işâretidir. Memuriyetten azil işinden atlmak veya ayrılmak gibi olumsuzluklara işarettir.
Rüyâsında ağaçtan düştüğünü görmek, işinden çıkarılmak zarar etmek veya ölüme işâret olarak yorumlanır.
Ağaçtan düşüp bir yerinin kırıldığını görmek, itibârdan düşmek, saygınlığını yitirmek, keder ve sıkıntıya düşeceğine işaret olarak yorumlanır.
Rüyâsında bir ağacı kestiğini görmek, keder ve üzüntüye düşmeye işârettir.
Çınar, selvi ve ılgın gibi meyvesiz büyük ağaçları rüyâda görmek kötülük düşünen, sert ve şöhret sahibi (ünlü),  kendilerinde mal ve hayır olmayan kişilere işâret eder.
Dağ ve derelerdeki ağaçları rüyâda görmek, iyiye yorumlanır. Bunlar hiç umulmayan yerden gelecek rızka işarettir.
Soğan, sarmısak ve ebûcehil karpuzu gibi ağaçları rüyâda görmek, iyi değildir. Bunlar, çirkin, yaramaz ve kötü sözlere işâret eder.
Hurma ve benzeri gibi iyi ağaçlar rüyâda görmek,  iyidir.  Bunlar güzel sözlere işâret olarak yorumlanır.
Hurma ağacı: Rüyâsında hurma ağacının çokluğunu, yani birçok hurma ağacı olduğunu görmek, orada gördüğü hurma ağaçları sayısınca adamlara sahib olur. Yani, ağaçlar adedince adamlar olur şeklinde yorumlanır. Eğer gördüğü hurma ağaçları, bostan ve başka hurma ağacı olmayan herhangi bir yerde görülmüş olursa, sahibi olan kişi için akar, tarla ve çiftliğe işâretle yorumlanır.
Rüyâda gördüğü hurma ağaçlarının meyvesine yetiştiğini veya yetişebildiğini gören kimseye, birçok kimseden veya tarla ve çiftlik gibi şeylerden mal ve menfaat gelir şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında kuru bir hurma ağacı görmek ise, iyi değildir. Bu rüyâ, münâfik iki yüzlü, içi dışına uymayan, insanı aldatan bir kimseye işârettir şeklinde yorumlanır.
Bazı rüyâ yorumcularına göre:
Rüyada görülen hurma ağacı, uzun ömürlü olmaya ve evlâd sahibi olmaya işârettir.  Yine, hurma ağacı görmek, mal, mülk, elbise, ev, eş, yer mekan ve çocuk ile veya alim ile tabir edilir.
Rüyâsında şiddetli bir rüzgârın hurma ağacını kökünden söküp çıkardığını görmek, o bölgede veba hastalığının zuhur edeceğine (ortaya çıkacağına) işâret eder. Bazı ağaçların kısa kısa yorumu şöyledir.
Ayva ağacı görmek,  akıllı bir adama işâret olup fakat onun aklından kimse faydalanamaz şeklinde yorumlanır.
Badem ağacı görmek, garip bir adamın sembolüdür, garip bir adama işârettir.
Nar ağacı görmek, dindar ve zengin (din ve dünyalık sahibi) bir adama işârettir. Çünkü nar ağacı dikenlidir. Onun dikenleri günahlardan koruyan bir engeldir şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında nar ağacını kestiğini görmek, doğduğu yerleri ziyaret edemeyeceğine işârettir şeklinde yorumlanır.
Muz ağacı görmek, din ve dünyâlık sahibi (yani hem dindar hem dünyalığı olan) zengin ve tedbirli (işlerinin sonunu hesaplı tutan) bir adama işârettir.
Üzüm ağacı (asma) görmek, neşeli güleryüzlü, itibâr ve güç sahibi bir adama işâret eder.
İncir ağacı görmek, âile efradına faydalı olan ve düşmanları dahi kendisine sığınan güvenilir bir adama işârettir.
Dut ağacı görmek, halk ve âilesi hakkında yani,  hem insanlara karşı,  hem de kendi aile fertlerine karşı çok cömert davranan,  fakir ve düşkünlere karşı hayırsever bir yardımcı,  malı,  parası ve çocuğu çok olan bir adama işârettir.
Elma ağacı görmek,  hizmeti çok olan kişinin sembolüdür.  Yani hizmet sahibi bir adama işâret eder.
Fıstık ağacı görmek,  âilesiyle mutlu (ailesine düşkün),  zengin,  cömert ve hafif ruhlu bir adama işâret eder. Kayısı ağacı görmek,  herkese faydalı bir adama işârettir şeklinde yorumlanır. (Bazi yorumcuların değişik görüşleri kayisi maddesinin başlangıcına yakın yorumlarda geçmiştir.)
Şeftali ağacı görmek,  zengin,  yiğit ve pek çok mal biriktirmiş bir adama işâret eder şeklinde yorumlanır.
Bazı yorumculara göre:
İncir ağacı (erkek incir)  görmek,  faydalı, sert(otoriter)  ve çok malI olan bir adama işârettir.
Keçiboynuzu ağacı görmek,  hem faydası hem de hayrı az olan (yani,  insanlara pek iyiliği ve yarari dokunmayan)  bir adama işaret olarak yorumlanır.
Limon ağacı görmek,  insanlara çok faydası olan bir adama işâretle yorumlanır.  Portakal ağacı görmek, güzel,  sevilen birine işâret eder.
Mersin ağacı görmek,  ahdini (sözünü-yeminini) yerine getiren bir adama işâret olarak yorumlanır.
Mersin ağacını evinde görmek,  devamlı bir hayrın işâretidir.
Ceviz ağacı görmek,  cimri,  faydasız ve güçlük çıkaran yaramaz bir adama işarettir. Ceviz ağacinin meyvesini (yani ceviz)  görmek de zahmet ve meşakatle elde edilecek bir mal(nzka)  işaret eder. Çünkü cevizi kırmak ve ayıklamak zah-  metli bir iştir. (C harfi linkinden cevizede bakabilirsiniz)
Zeytin ağacı görmek,  ailesi ve çocukları için hayırlı ve menfaatli olan mübârek bir adama işâret eder.
Bazı yorumcular,  zeytin ağacı,  şerefli,  değerli bir kadını temsil eder.  Veya ileride (gelecekte)  reis,  lider olacak bir çocuğaa işârettir.  Yada yüksek bir makama işârettir.  Bazı kerede, zeytin ağacı görmek, mal sahibi olmaya, eşya sahibi olmaya ve şerefli bir kadına işârettir. (Daha geniş yorum için"Z"  harfi linkinden "zeytin ağacı"  maddesine bakınız).
Bir kimse rüyâsında bir ağaç kestiğini görürse yorumuna bakmasın.Mutlu yaşamaya baksın :)
Rüyâsında bir ağaçtan meyve topladığını fakat topladığı meyvenin o ağaca ait bir meyve olmadığını görmek,  iyi değildir.  Bu rüyâyı gören kimse, kendisine helal olmayan bir malı alır.Yani harama el uzatır,  kazancına haram karıştırır,  malına haram katar şeklinde yorumlanır.