ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Ali (r.a) Görmek

Rüyada Hz.Ali'yi görmek, ilimde derinlik, etkili konuşma, cesaret, kuvvet, cömertlik, hayırseverlik, büyük mevki ve itibarla yorumlanır.
Hz.Ali'yi bir yerde görmek, orada yaşayanların iyi hallerine, adalet ve insafla yönetilmelerine, bir haksızlığa maruz kaldılarsa bundan kurtulmaya işarettir.
Hz Ali'yi elinde kılıçla gören kimse, zulme ve haksızlığa direnç gösterir, gücü yettiği kadar olumsuzluklarla mücadele eder.
Başka bir tabir kaynağı için:
Rüyâda bir kimse, Hz. Ali Efendimizi görse, bu rüya, rüya sahibi için çok iyi ve büyük hayra yorumlanır. Hz. Ali Efendimizi görmek sevinçli müjde haberine işârettir.
Rüyâda Hz. Ali Efendimizi görmek, düşmanlara galip gelmeye, din hususunda kuvvetli olmaya ve yardım konusunda da cömert olmaya işarettir. Bunların hepsi güzel meziyet ve faziletli niteliklerdir. Alim, ilim adamı olan biri, Hz. Ali Efendimizi rüyâsında görse, bu onun ilminin artacağına işârettir.
Rüyasında bir kimse, Hz. Ali Efendimizin yaşlı ve silahlı olduğunu görse, rüyâyı gören büyük bir mevki ve makama ulaşacağına işaret eder.
Rüyasında Hz. Ali Efendimizi otuz yaşının üzerinde (otuz yaşını geçmiş) görse, bu rüyâ, rüyâ sahibi kimsenin işinin sağlam olduğuna işârettir.
Bir kimse, Hz. Ali Efendimizin savaştığını görse, bu rüyâyı gören kişi kendi evladına yardımda bulunacağı ile yorumlanır.