ALFABETİK SIRALAMA

Rüyada Dua Etmek


Rüyâda dua ettiğini görmek, hayra erişmeye, murada ermeye, maksadına, amacına kavuşmaya, hidâyete, doğru yola ermeye, selâmete ermeye, korkudan, sıkıntılardan kurtulmaya gibi cihetlere işâretle yorumlanır denmiştir.
Büyük rüyâ tabir ve yorumcularından, Seyyid Ahmed Cabir'in yorumuna göre:
Bir kimsenin rüyâda kendisinin duâ okuduğunu veyahut bir dua meclisinde bulunup, okunan duâya "Amin!" dediğini görmesi, rüyâ sahibinin ettiği dualarının, kabul edildiğine veya edeceği duânın kabul edileceğine; maksat ve amacına ulaşacağına, dünya ve ahirette saadete ve ilahi rahmete, aff-ü mağfirete ereceğine ve sevap kazanacağına işârettir şeklinde yorumlamıştır. Duâ rüyâsı, mutlak hayra işâret olarak yorumlanmıştır.
İbn-i Kesir'in yorumu:
Rüyâsında duâ ettiğini veya kendisine başka birinin duâ ediverdiğini gören kimse büyük bir hayra ve berekete nâil olacağına işârettir.
Namazinin sonunda duâ ettiğini görmek, hayra ermeye işârettir. Rüyâsında dua etmek istediğini fakat, yapamadığını görmek, başarısızlığa işârettir.
Rüyâsında uyurken dua ettiğini görmek, rüyâ sahibi, çok önemli bir işini ihmal edeceğine işâret olarak yorumlanır.
Ebû Said'il vaiz'in yorumu: 
Rüyâsında bildiği bir duayı okuduğunu gören kişi, farz namazlarını kılacağına işârettir şeklinde yorumlanır.
Rüyâsında karanlık içinde Rabbine duâ ettiğini gören kişi, sıkıntı ve kederden kurtulacağına işâretle yorumlanır. Rüyasında güzel duâ ettiğini görmek, yardıma ereceğine ve işlerinde başarılı olacağına işârettir denmiştir.